Finom, és egészen könnyen összedobható sütemény. Egy kis bűntudat azért társul hozzá, mert tanulás helyett csináltam, de így is ugyan olyan jó az íze. ;)
Hozzávalók:
a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 ek tejföl
- 25 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 kk kakaó
a töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 3 ek búzadara
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliacukor
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Mindkettőt akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele két kivajazott, kilisztezett őzgerincformát, úgy, hogy az egyik oldalon lecsüngjön.
A töltelékhez összekeverjük a túrót, a búzadarát, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a tojások sárgáját. Ezután kemény habot verünk a tojásfehérjéből, és óvatosan beleforgatjuk. Fele-fele arányban beleöntjük az formáinkba, és ráhajtjuk a lelógó részt.
200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt óvatosan szeleteljük fel, mert a tészta könnyen törik!
Mi mindig szoktunk belerakni rumba áztatott mazsolát is. Kihűlés után bevonhatjuk csokoládémázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése