2012. június 17., vasárnap

Túró rudi




Finom, és egészen könnyen összedobható sütemény. Egy kis bűntudat azért társul hozzá, mert tanulás helyett csináltam, de így is ugyan olyan jó az íze. ;)

Hozzávalók:

a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 ek tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 kk kakaó
a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 3 ek búzadara
  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliacukor

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Mindkettőt akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele két kivajazott, kilisztezett őzgerincformát, úgy, hogy az egyik oldalon lecsüngjön.

A töltelékhez összekeverjük a túrót, a búzadarát, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a tojások sárgáját. Ezután kemény habot verünk a tojásfehérjéből, és óvatosan beleforgatjuk. Fele-fele arányban beleöntjük az formáinkba, és ráhajtjuk a lelógó részt.

200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt óvatosan szeleteljük fel, mert a tészta könnyen törik!

Mi mindig szoktunk belerakni rumba áztatott mazsolát is. Kihűlés után bevonhatjuk csokoládémázzal. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...