Úgy gondoltam, hogy ha már hazajöttem, akkor sütök valami nagyon egyszerűt, amit biztos nem tudok elrontani, és ezzel megköszönöm Apának az egész napos vezetést, és Klárikának a kitakarított szobát. Ebből csak a sütés rész jött össze, mert nincs itthon senki, és Apa most hívott fel, hogy későn jön haza.
Pedig olyan szépen kiraktam az asztalra, és annyira büszke voltam magamra. :(
Most majd Bencével kellesz hadakoznom, hogy hagyjon belőle apának is.
Amilyen könnyű volt megcsinálni, olyan sokat kellett járkálnom miatta, mert nem volt itthon se mag, se sajt, aztán, mikor hazaértem a boltból és nekiálltam volna gyúrni a tésztát, meglepődve fedeztem fel, hogy nincs liszt.
Viszont a "kis" sétám közben a boltba, találkoztam Dédivel, ami egyértelműen a napom pozitívuma. :)
Hozzávalók:
- 25 dkg trappista sajt
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- só ízlés szerint
- megkenéshez egy egész tojás
- a tetejére napraforgómag
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és egy óráig hűtőben pihentetjük.
Ezután 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és megkenjük a tojással. Meghintjük a maggal, majd tetszés szerint csíkokra vágjuk. (Nem muszáj csak napraforgómagot használni, én például szezámmagot is szórtam rá, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy azt hamarabb vettem észre a boltban. :) )
Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 °C-on 10-15 perc alatt megsütjük.
Az eredeti recept a desszert.eu oldalon található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése