2012. július 8., vasárnap

Croissant




Ez a vajas croissant már a második recept, amit a desszert.eu-n találtam, és egyre jobban tetszik az oldal. Nagyon finom lett. A külseje ropogós, a belseje pedig olyan puha és könnyű, hogy öröm majszolni. Persze ezt sem addig sütöttem, vagy pihentettem, ameddig írva volt, de már megszoktam, hogy nekem sose jön be, ami a receptben van. Először azt hittem, hogy nem fogunk jóllakni vele, de még maradt is kettő, úgyhogy igazán jól sikerült a reggeli. Ráadásul olyan szépek, nem? Akár boltban is vehettem volna.

Hozzávalók 8 darabhoz:

A tésztához:
  • 350 g liszt
  • 75 g natúr joghurt
  • 100 ml tej
  • 1/2 kk só
  • 20 g cukor
  • 1 tojás
  • 7g szárított élesztő (=25 g friss élesztő)
A rétegezéshez:
  • 50 g olvasztott vaj
A kenéshez:
  • 1 tojás

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. fél óra alatt megkelesztjük.

Nyolc egyenlő részre osztjuk, és  rövid pihentetés után mindegyiket kb. 15 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Az olvasztott vajjal megkenve rétegezzük. Húsz percre hűtőbe tehetjük, hogy a vaj egy kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen vele dolgozni.

Miután kivettük, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és nyolc egyenlő szeletre vágjuk. Ezeket még egy kicsit megnyújtjuk, majd feltekerjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük tojással.

180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit megpirul a teteje. Ez nálam 35 percbe telt.


Készítettem csokisat is, nagyon finomra sikerült, mintha a tészta is egy kicsit jobb lenne így. Egy tábla jobb minőségű ét tortabevonót használtam. Mivel elég nagyok voltak a kockák, megfeleztem őket, és minden cikkre hármat tettem, mielőtt feltekertem volna. Legközelebb azt hiszem, lekváros lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...