2012. december 24., hétfő

Raffaello



Most rögtön két édességet is készítettem, bizony, de meg kell adni a módját az ünnepnek. A mézes tekercs egy újdonság volt, viszont a raffaello nálunk megszokott ilyenkor. Régen mindig anyával készítettük közösen. Nem voltunk nagy segítség, mert mi csak a kókuszreszelékben hempergettük meg a golyókat, és néha megettünk egyet-egyet. Most nagyon jó emlék. Először készítettem egyedül, és közben egy kicsit büszke is voltam magamra, kicsit felnőttes dolog, hogy most magamban csinálom, pedig nem nehéz.

Hozzávalók:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1dl víz
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg tejpor
  • 15-20 dkg kókuszreszelék
  • mandula/mogyoró
A cukrot a vízzel felfőzzük. Belekeverjük a margarint, a tejport és a kókuszreszeléket.

Ha kihűlt, golyókat formázunk belőle. A közepébe mandulát teszünk és megforgatjuk kókuszreszelékben.

Sajnos nem ez a legolcsóbb desszert, és csak hárommal lett több, mint amennyi a képen látható, de néhanapján azért megengedhetjük magunknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...