2012. október 23., kedd

Ragacsos kókusztorta



Névnapomra kaptam egy 18 cm-es tortaformát, amit fel azonnali hatállyal fel kellett avatnom. A választásom erre a már régen kiszemelt finomságra esett, igazán finom lett, pedig nagyon aggódtam, hogy végül mi fog kisülni belőle.

Hozzávalók egy 18 cm-es formához (26 cm-es formához dupla mennyiséggel számoljunk):

A piskótához:
150 g liszt
100 g kókuszreszelék
2,5 tojás, vagy 3 nagyon picike
105 g cukor
125  ml étolaj
85 ml tej
3 g sütőpor
1 cs vaníliás cukor

A sziruphoz:
150 ml víz
150 g cukor

A mázhoz:
90 g étcsokoládé, vagy tortabevonó
25 g margarin

A tetejére:
Kókuszreszelék

(A hozzávalók mennyisége egy kicsit szokatlan, de aki ilyen kicsi formával akar operálni, annak hozzá kell szoknia.)

Kivajazunk és kókuszozunk egy 18 cm átmérőjű csatos tortaformát.

Összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport, majd magunk mellé készítjük.
A tojást elkezdjük habosítani. Fokozatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk az olajat, majd ha ezt felvette, a tejet is. Kis adagokban belekeverjük a masszába a lisztes keveréket is.
Beleöntjük a formába és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Amíg a tészta sül, a vízből és a cukorból szirupot főzünk.
Mikor kisült a piskóta (nem kell szárazra sütni) lassan meglocsoljuk a sziruppal. Nem kell megijedni, hogy sok lesz, szép lassan be fogja szívni az egészet.

Egy napra hűtőbe tesszük, ezalatt a szirup szépen átjárja a piskótát. Csokoládémázat is készíthetünk rá, ha már egy kicsit kihűlt, csak még finomabb lesz tőle. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.


Forrás: desszert.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...